ВЪРХОВЕ И ДЖАЗ

9-11 АВГУСТ 2019 г.

ТРЪГВАНЕ В ПЕТЪК - 18:00 ЧАСА 
 

 

В петък ще тръгнем в 18:00 часа от София. Предстоят ни двете заключителни вечери на 20-тия юбилеен международен джаз фестивал в Банско, с най-яките групи. В събота, след закуска ще осъществим траверс през трите Тодорки в Пирин и снимаме приказно красивите езера – Окото, Бъндеришките езера и Тодорини очи. В неделя ще релаксираме на плаж и минерален басейн в близкото село Баня, след това ще посетим изключителния художествен шедьовър – църквата в Добърско "Св. св. Теодор Тирон и Теодор Стратилат" от 17 век, известна с композицията Метаморфозис, при която Иисус Христос е изобразен с аура наподобяваща ракета и за финал ще хапнем уловена пред очите ни пъстърва във високопланински рибарник и приготвена на сач. 

 


ПРОГРАМА:

 

9 август, петък

Тръгване в 18:00 часа от София, площад Руски паметник. Трансфер до Банско и настаняване в семеен хотел 3*. Отправяме се към площада, за да се включим във втората част на джаз вечерта. Програмата за днес е следната:

 • 1. Jayus Jazz (Сърбия)
  2. Мей & ДжейКет със специален гост Димитър Льолев (България /Франция)
  3. Ray Gelato & The Giants (Великобритания)

Нощувка.
 

10 август, събота

Закуска. Трансфер до Бъндеришка поляна. Пешеходен преход (общо около 8 часа) през х. Вихрен, ез. Окото, Бъндеришки езера, Тодорина порта и траверс на върховете Малка Тодорка (2712 м.), Средния връх (2705 м.) и Тодорин връх (2746 м.), с невероятни гледки към приказно красивите езера Тодорини очи. Спускане до транспорта и трансфер до хотела ни в град Банско. Взимаме по един бърз душ и „отново сме в джаза“. Днес е заключителната, финална вечер на фестивала.

На сцената ще излезнат:

 • 1. Mike Sax & X-Key (България)
  2. Проект на Христо Йоцов “Jazz Cats 2” (България)
  3. Гаджо Дило (Гърция)
  4. Тони Момрел със специален гост Ванеса Хейнс (Великобритания)

 

 


11 август, неделя

Закуска. Трансфер до село Баня за плаж и минерален релакс. После се придвижваме до село Добърско. Посещение на църквата "Св. св. Теодор Тирон и Теодор Стратилат", построена през 1614 г. Предстои ни изключително интересно и колоритно представяне на стенописите! Време е да заситим глада си с майсторски приготвена, уловена пред очите ни в планински рибарник дъгова пъстърва.

Прибиране в град София до 21:00 часа.
 

 

 

Цена: 139 лв.


Цената включва:

 • лицензиран планински водач;

 • транспорт от и до София;

 • 2 нощувки със закуски в семеен хотел 3* в град Банско;

 • планинска застраховка.

 

За допълнителна информация, въпроси и записване можете да използвате следните варианти:

 • имейл на: i_dukov@mail.bg

 • обаждане на тел. 0887 065 443 – Илиян Дуков

 • лично съобщение във Фейсбук