ВЪРХОВЕ И ДЖАЗ

9-11 АВГУСТ 2019 г.

ТРЪГВАНЕ В ПЕТЪК - 18:00 ЧАСА 
 

 

В петък ще тръгнем в 18:00 часа от София. Предстоят ни двете заключителни вечери на 20-тия юбилеен международен джаз фестивал в Банско, с най-яките групи. В събота, след закуска ще осъществим траверс през трите Тодорки в Пирин и снимаме приказно красивите езера – Окото, Бъндеришките езера и Тодорини очи. В неделя ще релаксираме на плаж и минерален басейн в близкото село Баня, след това ще посетим изключителния художествен шедьовър – църквата в Добърско "Св. св. Теодор Тирон и Теодор Стратилат" от 17 век, известна с композицията Метаморфозис, при която Иисус Христос е изобразен с аура наподобяваща ракета и за финал ще хапнем уловена пред очите ни пъстърва във високопланински рибарник и приготвена на сач. 

 


ПРОГРАМА:

 

9 август, петък

Тръгване в 18:00 часа от София, площад Руски паметник. Трансфер до Банско и настаняване в семеен хотел 3*. Отправяме се към площада, за да се включим във втората част на джаз вечерта. Програмата за днес е следната:

  • ЩЕ Я ПУБЛИКУВАМЕ КАТО СТАНЕ НАЛИЧНА

Нощувка.
 

10 август, събота

Закуска. Трансфер до Бъндеришка поляна. Пешеходен преход (общо около 8 часа) през х. Вихрен, ез. Окото, Бъндеришки езера, Тодорина порта и траверс на върховете Малка Тодорка (2712 м.), Средния връх (2705 м.) и Тодорин връх (2746 м.), с невероятни гледки към приказно красивите езера Тодорини очи. Спускане до транспорта и трансфер до хотела ни в град Банско. Взимаме по един бърз душ и „отново сме в джаза“. Днес е заключителната, финална вечер на фестивала.

На сцената ще излезнат:

  • ЩЕ Я ПУБЛИКУВАМЕ КАТО СТАНЕ НАЛИЧНА

 

 


11 август, неделя

Закуска. Трансфер до село Баня за плаж и минерален релакс. После се придвижваме до село Добърско. Посещение на църквата "Св. св. Теодор Тирон и Теодор Стратилат", построена през 1614 г. Предстои ни изключително интересно и колоритно представяне на стенописите! Време е да заситим глада си с майсторски приготвена, уловена пред очите ни в планински рибарник дъгова пъстърва.

Прибиране в град София до 21:00 часа.
 

 

 

Цена: 139 лв.


Цената включва:

  • лицензиран планински водач;

  • транспорт от и до София;

  • 2 нощувки със закуски в семеен хотел 3* в град Банско;

  • планинска застраховка.

 

За допълнителна информация, въпроси и записване можете да използвате следните варианти:

  • имейл на: i_dukov@mail.bg

  • обаждане на тел. 0887 065 443 – Илиян Дуков

  • лично съобщение във Фейсбук